Opritten

Opritten

Opritten zijn vaak het visitekaartje van uw huis, zij bepalen voor een belangrijk deel de uitstraling van uw woning. Daarnaast heb opritten een duidelijke functie: ze dienen als parkeerplaats voor uw auto(‘s). Dat heeft tot gevolg dat wanneer u besluit een nieuw oprit te laten aanleggen u eerst over een aantal zaken moet nadenken.

Fundering

Hoeveel auto’s moeten er op? Dit en de grootte van uw oprit heeft gevolgen van de te gebruiken fundering. Hoe zwaarder de belasting, hoe dikker de fundering moet zijn. Ook de ondergrond en het gebruikte materiaal bepalen de benodigde fundering. Funderingen bestaan doorgaans uit twee lagen (een puinlaag met een laag zand). Ook geldt dat hoe steviger uw fundering is, hoe dunner het bestratingsmateriaal mag zijn dat u kiest.

Betonklinkers

Deze klinkers liggen qua prijs onder die van de kleiklinkers en kasseien. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren en bestaan er types die water goed doorlaten, waardoor de afwatering op een natuurlijke wijze geschied.

Kasseien

Kasseien hebben een klassieke en rustieke uitstraling. Het zijn de klassieke tegels die wij als sinds de middeleeuwen gebruiken! De laatste tijd zijn kasseien weer meer in gebruik geraakt. Qua prijs zijn deze wat duurder, maar daar staan veel voordelen tegenover: ze zijn duurzaam, mooi en gemakkelijk te onderhouden.

Kleiklinkers

Kiest u voor kleiklinkers, dan houdt u waarschijnlijk van een landelijke uitstraling. Kleiklinkers worden gebakken en hebben dezelfde hardheid als natuursteen. Er zijn vele soorten en kleuren en kleurvast. Vergelijk prijzen in onze offertes.

Natuurlijk zijn hier de mogelijkheden niet mee uitgeput. Vraag onze offertes aan om te zien wat de mogelijkheden zijn op het gebied van bijvoorbeeld: natuursteen, betontegels, keramische tegels. Let hierbij ook op de mogelijkheden in verschillende legpatronen, die uw oprit weer een ander (uniek) uiterlijk kunnen geven.

Contact

Vul hieronder uw gegevens in en vergelijk gratis offertes!


    Type code over*: captcha

    Bestrating offerte check