Tips bij het aanleggen van je tuin

 

Om aan het einde van een lange werkdag helemaal tot rust te kunnen komen in je tuin, is het belangrijk dat je de tuin op een gezellige manier hebt ingedeeld. Dit betekent dat er voldoende kleur in de tuin te vinden moet zijn, dat er een terras moet zijn voor je fauteuils of een tuinbank, enzovoorts. Naast deze standaardelementen kun je de inrichting van je tuin verder uitbreiden met een mooie veranda, een opblaasbaar zwembad of wellicht een tuinhuisje. In dit artikel vertellen we je meer over de belangrijkste punten om rekening mee te houden bij het indelen van je tuin.

 

Kies voor een fraaie sierbestrating

Het is belangrijk dat de stijl van je tuin aansluit bij de stijl van je woning. Dit geldt onder meer voor de bestrating die je op het terras binnen je tuin gebruikt. De bestrating moet qua kleur nagenoeg overeenkomen met de kleur van de stenen uit je muur. Daarbij kun je kiezen voor verschillende sierbestratingen, waarbij voor een specifiek patroon of een mooie omranding gekozen wordt. Door je terras groot genoeg te maken heb je hier voldoende ruimte voor een mooie tuinset, een kleine veranda, enzovoorts.

 

Combineer planten met struiken en bomen

Naast een mooi groot terras wil je ervan verzekerd zijn, dat de tuin een sfeervolle uitstraling heeft in de zomer. Dit doe je door verschillende planten, struiken en bomen met elkaar te combineren. Let hierbij goed op de bloeitijd en –periode van deze planten. Je wilt immers voorkomen dat er alleen in de zomermaanden planten in bloei staan. Op internet vind je veel informatie over de periode waarin verschillende planten bloeien.

 

Om enige privacy te hebben ten opzichte van je buren is het raadzaam om voor een schutting te kiezen. Dit kan een houten schutting zijn, maar bijvoorbeeld ook een natuurlijke schutting met een fraaie heg.