Tips om een natuurlijke tuin te creëren, ook met bestrating!

Voor de doe-het-zelf hoveniers onder ons kan het erg leuk zijn om in de tuin te werken. Voor de mensen onder ons die veel van de natuur houden kan het daarbij erg leuk zijn om een natuurlijke tuin te creëren. Deze hovenier Amsterdam geeft je daarbij enkele tips, ook met betrekking tot bestrating, want ook met bestrating kan je een natuurlijke tuin realiseren.

Bloemen en planten

Indien je het gevoel wilt creëren dat je in een park of bos loopt is het belangrijk om daarbij niet al je bloemen en planten perfect te ordenen, dat ziet er ‘te netjes’ uit en doet de natuurlijke sfeer die je wilt creëren niet ten goede. Zonlicht is van hoog belang in een natuurlijke tuin, zorg er dus voor dat enige hoge planten weinig bladeren of een fijne structuur hebben zodat deze het zonlicht van de lagere planten niet belemmeren.

Bestrating

Om de natuurlijke sfeer in je tuin te complimenteren kan het leuk zijn om kiezelstenen te verwerken in je bestrating. Zo kan je bijvoorbeeld een gehele kiezelstenen pad in je tuin creëren, maar het kan ook leuk zijn om het tussen de voegen van je gewoonlijke bestrating te plaatsen.
Indien je toch geen fan bent van kiezenstenen kunnen Ebano siertegels wellicht iets voor jou zijn, deze hebben een ‘ruwe’ uitstraling en kunnen een sfeervolle toevoeging zijn aan je tuin.

Vogels

Niets brengt de natuur beter in kaart dan dieren, aangezien het niet erg realistisch is om andere dieren dan vogels, insecten of vleermuizen in je tuin te verkrijgen kan het leuk zijn om meerdere vogelhuisjes, insectenhuizen (op eigen risico) of vleermuizenhuisjes toe te voegen aan je tuin. Denk er daarbij wel aan vogelhuisjes gebouwd worden voor verschillende vogels, je kan dus voor een erg exotisch vogelhuisje gaan maar indien er in jouw omgeving weinig van deze vogels zijn zal je dit merken.